ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ...

About me

 

Φωτογραφίες

Διάφορα

Links

Αρχική σελίδα


27/06/2011 : Οδηγίες για το χρήστη E-688.

Οδηγίες για τη λειτουργεία του τηλεχειστήριου του συναγερμού για αυτοκίνητα E-688. Σελίδα 1 (εδώ) και σελίδα 2 (εδώ).

25/03/2010 : Μια χρήσιμη ιστοσελίδα για του απόφοιτους.

Η Δευτεροβάθμια Φθιώτιδας έχει φτιάξει μια πολύ χρήσιμη ιστοσελίδα για τους απόφοιτους της Γ Λυκείου. Περιέχει τις βάσεις των σχολών ανά πεδίοκαι πόλεις, με συνδέσεις που έχουν πληροφορίες για την κάθε σχολή. Οι απόφοιτοι πριν συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους μπορούν να την επισκεφτούν και να συλλέξουν τις τελευταίες πληροφορίες, για να κάνουν την επιλογή τους. (www.didefth.gr/sxoless).

03/02/2010 : Fax στα Windows Vista.

Στα Windows XP εύκολα, απλά και γρήγορα μπορούσες να στείλεις fax. Στα Vista τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν δεν έχεις μία από τις εκδόσεις Business, Ultimate ή Enterprise, fax δεν έχεις. Τελικά κατέβασα ένα προγραμματάκι για UsRobotics, που όμως δουλεύει για όλα τα modems V.92 (από εδώ) και έχω τελικά fax και στα Vista. (Πληροφορίες πήρα από εδώ).

24/01/2010 : Αποδείξεις - Έξοδα.

Μετά από τις τελευταίες εξαγγελείες του Υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει κάθε νοικοκυριό να συλλέγει και να καταγράφει τις αποδείξεις των αγορών του. Υπάρχουν διάφορα sites που από ότι γράφουν αναλαμβάνουν να βοηθήσουν την καταγραφή των αποδείξεων, μερικά από αυτά  είναι :
1.   www.taxfriend.gr : πίσω από το οποίο βρίσκεται η SingularLogic (δωρεάν).
2.   www.apodeixeis.com.gr : το οποίο είναι και αυτό δωρεάν και όπως λέει και ανώνυμο.
Υπάρχει όμως και η εφαρμογή που έχει κατασκευάσει ο κ. Γιάννης Πετρόβας (http://www.sv1hag.co.nr), που μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ ή από εδώ. Καλύτερα όμως είναι να ελέγχετε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή για νέες ανανεώσεις.
Υπάρχουν όμως και αρχεία για την καταγραφή των αποδείξεων και σε Excel και σε Access (ευχαριστούμε τους αρχικούς κατασκευαστές τους)..
Επιλέγει ο καθένας ότι το είναι ευκολότερο.

22/12/2009 : Δικτύωση δύο υπολογιστών, ο ένας με Windows XP και ο άλλος με Windows Vista.

Για  πολύ καιρό προσπαθούσα να κάνω δύο υπολογιστές, ο ένας με Windows XP και ο άλλος με Windows Vista, να δουν ο ένας τον άλλο. Για την ακρίβεια, όταν κάνεις τις απραίτητες ρυθμίσεις βλέπουν στο δίκτυο ο ένας τον άλλο, αλλά δεν μοιράζουν αρχεία και πόρους. Αφού δοκίμασα όλες τις λύσεις που βρήκα στο Internet και φυσικά δεν δούλεψε καμία, είπα να πάρω κάποια έξτρα μέτρα προστασίας, μήπως κάποιος άλλος κατάφερνε να έχει πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυό μου και άρα και στους φακέλους που εγώ δεν είχα καταφέρει μοιράσω. Εγκατέστησα την δωρεάν έκδοση του ZoneAlarm και αφού στον κάθε ένα επέτρεψα την (πιθανή) IP του άλλου, ως δια θαύματος, ο ένας είδε τον άλλο, δίνοντας πρόσβαση στα κοινόχρηστα αρχεία και στον εκτυπωτή. Τι ακριβώς αλλάζει με το firewall δεν ξέρω, αλλά από τη στιγμή που κάνω την δουλειά μου, δεν το ψάχνω και περισσότερο.

14/02/2006 : Υπολογισμός μορίων.

Για τον υπολογισμό των βαθμών πρόσβασης και τον υπολογισμό των μορίων με το νέο σύστημα πρόσβασης (για το σχολικό έτος 2005-2006), είτε με τους προφορικούς βαθμούς είτε με τους βαθμούς πρόσβασης καθώς και με βαθμούς για τα αγωνίσματα και τα ειδικά μαθήματα.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από το site του ΣΕΠ ή από εδώ.

20/01/2005 : Υπολογισμός μορίων.

Για τον υπολογισμό των βαθμών πρόσβασης για την Β΄ Λυκείου (με αναλυτική βαθμολογία στα μαθήματα που πέρυσι έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις) και για την Γ΄ Λυκείου, ένα αρχείο του EXCEL που υπολογίζει ταυτόχρονα και τα μόρια ανάλογα με το πεδίο : ΥπολογισμόςΜορίων1.

Ένα παρόμοιο αρχείο, μόνο που χρειάζεται το βαθμό πρόσβασης της Β΄ Λυκείου (χωρίς την αναλυτική βαθμολογία στο κάθε μάθημα) παρά μόνο τους βαθμούς των τετραμήνων και τους βαθμούς των γραπτών της Γ΄ Λυκείου : ΥπολογισμόςΜορίων2.

01/12/2004 : Χάρτης Αττικής Οδού.

Θεωρώ ότι ένα από τα πιο χρήσιμα έργα που συντελέστηκαν στην Αθήνα είναι η Αττική Οδός. Φτάνεις εκεί που θες (αρκεί να εξυπηρετεί βέβαια η Αττική Οδός) χωρίς να αναγκάζεσαι να μπεις μέσα στην κίνηση της πόλης σε πολύ σύντομο χρόνο. Αν και οι υπάλληλοι στα διόδια είναι φοβερά εξυπηρετικοί, να και ένας χάρτης της Αττικής Οδού για να έχουμε εκ των προτέρων μια μικρή γεύση της διαδρομής και των περιοχών που εξυπηρετεί. Χάρτης.

22/11/2004 : Δύο πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα.

1)      Το ένα είναι ένα πολύ χρήσιμο ημερολόγιο που φορτώνει με την εκκίνηση των Windows και μας δείχνει τις γιορτές που υπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο αριθμό ημερών που εμείς του ορίζουμε και στη συνέχεια κλείνει χωρίς να επιβαρύνει τον υπολογιστή μας. Το καλό όμως είναι ότι μπορεί ο χρήστης να προσθέσει τις δικές του σημαντικές ημερομηνίες. Το πρόγραμμα ονομάζεται today25.exe και είναι συμπιεσμένη μορφή (today25.exe), ενώ το μέγεθός του είναι 542KB.

2)      Το δεύτερο πρόγραμμα είναι το Dependency Walker. Από το όνομά του δεν λέει και πολλά, αλλά πόσες φορές έτυχε να σας "χτυπήσει" ένα πρόγραμμα, για διαβάστε το σχόλιο για το πρόγραμμα, από το ένθετο του Computer ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (Οκτωβρίου 2004 – Τεύχος 242), όπου και το βρήκα : «Το Dependency Walker είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο που μπορεί και ξετρυπώνει όλα τα αρχεία του συστήματος (exe, dll, ocx, sys κ.λ.π.) που χρειάζεται μια εφαρμογή για να τρέξει. Κατόπιν δημιουργεί μια δενδρική ιεραρχία όλων των αρχείων, βασιζόμενο στην εξάρτηση του καθενός από άλλα. Θα μάθετε έτσι, για παράδειγμα, γιατί κάποια εφαρμογή αρνείται να τρέξει, ποιο αρχείο δεν μπορεί να εντοπίσει για να εκκινήσει κ.λ.π. Για κάθε εξαρτώμενο αρχείο που εντοπίζει, το Dependency Walker εμφανίζει αναλυτική λίστα με όλες τι καλούμενες απ’ αυτό το αρχείο συναρτήσεις, καθώς και λίστα με τις συναρτήσεις που καλούνται από άλλα αρχεία. Μια άλλη "όψη" του παραθύρου προβάλλει το ελάχιστο σύνολο των απαραίτητων για την εκκίνηση μιας εφαρμογής αρχείων με το πλήρες path που οδηγεί στο καθένα , τον αριθμός της έκδοσης, τον τύπο του μηχανήματος, πληροφορίες αποσφαλμάτωσης κ.λ.π. Το πρόγραμμα ανιχνεύει επίσης ποικίλα προβλήματα που κάνουν συχνά την εμφάνισή τους κατά την εκκίνηση των εφαρμογών, όπως τις αποτυχημένες προσπάθειες αρχικοποίησης (initialization) των συναρτήσεων». Το πρόγραμμα απλώς το κατεβάζετε και το εκτελείτε είναι αυτοαποσυμπιεζόμενο στο φάκελο που θέλετε και είναι έτοιμο για εκτέλεση. Περισσότερες πληροφορίες στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

14/08/2003 : ΠΡΟΣΟΧΗ ! ! !

Τον τελευταίο καιρό μεγάλη κρούση γίνεται από τον ιό με το όνομα Blaster.worm ( έχει και άλλα ονόματα ), στα λειτουργικά Windows NT, Windows 2000 και Windows XP. Υπεύθυνο για αυτό τον ιό είναι το αρχείο msblast.exe που κατεβαίνει από το Internet μέσω της port 135 ή και της 139 ή 445 και αποθηκεύεται στον φάκελο system32.

Μια λύση είναι να ορίσετε τον firewall που χρησιμοποιείται να μπλοκάρει αυτές τις ports. Μια άλλη λύση είναι να ενεργοποιήσετε τον firewall του λειτουργικού, αφού πρώτα έχετε κατεβάσει την απαραίτητη ανανέωση από το site της Microsoft. Περισσότερες πληροφορίες στο site της Microsoft ή στο site : http://www.esafe.com/home/csrt/analysis.asp?virus_no=11599&cf=tl όπου υπάρχει και ένα εργαλείο γιατί απεγκατάσταση του ιού, αλλά όχι για την προστασία.

 

Created by GeoDam